ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Προτεραιότητα η αύξηση των εξαγωγών

Ν. Μηταράκης: Προτεραιότητα η αύξηση των εξαγωγών

Τη μείωση των εισαγωγών προϊόντων που μπορούν να παραχθούν εντός συνόρων και την αύξηση των εξαγωγών, έθεσε ως στόχο ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε ημερίδα για τις εξαγωγές.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε ένα νέο μοντέλο με στόχο να μειώσει τις εισαγωγές σε προϊόντα που μπορούμε να παράγουμε στη χώρα και να αυξήσει τις εξαγωγές.

Δήλωσε επίσης συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μετά και τη χθεσινή απόφαση για συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας οι στόχοι που έχουν τεθεί θα επιτευχθούν.

«Ήδη στις επενδύσεις υπάρχει μεταστροφή του κλίματος και θέλω να πιστεύω ότι αυτήν τη μεταστροφή θα τη βιώσουμε και στις εξαγωγές», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στην προτεραιότητα που θέτει η κυβέρνηση στην εξόφληση των οφειλών του κράτους προς ιδιώτες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «οι εξαγωγείς είναι η πρώτη ομάδα που πρέπει να εξοφληθεί».

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της εξαγωγικής στρατηγικής υπογράμμισε τη σημασία που δίνεται στον συντονισμό όλων των συναρμόδιων για τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης και τη διείσδυση σε νέες αγορές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ζήτησε να υπάρξει στροφή σε μια πιο ποιοτική γραμμή παραγωγής. «Όλος ο κόσμος κάνει στροφή στην ποιότητα και αυτό ταιριάζει στην αγροτική μας παραγωγή» είπε κατά τη δική του ομιλία.