ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Οι δάφνες μυρίζουν ωραία, αλλά ξεραίνονται γρήγορα!

Α. Σαμαράς: Οι δάφνες μυρίζουν ωραία, αλλά ξεραίνονται γρήγορα!

«Μόλις τελείωσε με επιτυχία ο ένας μαραθώνιος και τώρα ξεκινά ο επόμενος», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θριαμβολογούμε.

«Για εμένα και την κυβέρνηση, η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει λεπτό για χαλάρωση», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όπως σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, φεύγοντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συναντηθεί, παρουσία του υπουργού ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια. Ο Α. Σαμαράς ανέφερε, επίσης, ότι τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί στο γραφείο του στην Αθήνα με τους επικεφαλής των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και τη δυνατότητα νέων επενδύσεων στον τόπο.«Μεγάλο ζητούμενο είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι να παταχθεί η γραφειοκρατία.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος διαισθάνεται πως το διεθνές περιβάλλον λέει ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα», όμως, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θριαμβολογούμε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι δάφνες μυρίζουν ωραία, αλλά ξεραίνονται γρήγορα». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από δω και πέρα αρχίζει η ανηφόρα της ανάκαμψης, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα πετύχει στην αναγέννηση» και πρόσθεσε: «Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι πλέον ασφαλής». Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε επίσης ότι έπειτα από έντονη συζήτηση, αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς στη Σύνοδο, προέκυψε πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής και οικονομικής ένωσης.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συγκεκριμένα δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας, Θέμη Μπαλασόπουλου, ότι «εμείς θα τους τρομοκρατούμε με την παρουσία μας», ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα: «Οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμια τους και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν. Εμείς προχωράμε και να θυμίσω κάτι που είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου: «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες».

Σε ό,τι αφορά τα Σκόπια ο κ. Σαμαράς τόνισε, ότι η Ευρώπη αποφάσισε ρητά, πως η επίλυση της διαφοράς μας είναι προϋπόθεση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Βρυξελλών-Σκοπίων. «Το μήνυμα στα Σκόπια είναι ξεκάθαρο. Για να ανοίξει η πόρτα της Ευρώπης υπάρχουν δύο κλειδιά. Το ένα κλειδί το έχουν εκείνοι και το άλλο η Ευρώπη», σημείωσε.