ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση περιφρονεί τη Δικαιοσύνη

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση περιφρονεί τη Δικαιοσύνη

Για περιφρόνηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

«H παρέμβαση Στουρνάρα για τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών δεν ενέχει μόνο πολιτική απαξία, αλλά εγείρει και ζητήματα αξιόποινης συμπεριφοράς», επισημαίνει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως υπογραμμίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, η εντολή του υπουργού Οικονομικών για μη εφαρμογή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το τέλος ακινήτων συνιστά άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να σεβαστεί το Σύνταγμα.

Όσο για τον ισχυρισμό του υπουργού ότι εάν δεν εισπραχθεί το τέλος από τη ΔΕΗ, θα επιβληθούν νέα μέτρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του υπενθυμίζει ότι «διαθέτει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, τις οποίες επιλέγει, εντελώς αδικαιολόγητα, να μην αξιοποιεί: υποτίθεται ότι η γνήσια λίστα Λαγκάρντ "έρχεται" από τις 12 Οκτωβρίου 2012 από τη Γαλλία και ο κ. Στουρνάρας, μέχρι στιγμής, περιορίζεται να δηλώνει ότι την αναμένει», επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Η μη ενεργοποίηση και εξάντληση κάθε προσφερόμενης διαδικασίας για τη φορολόγηση των μη φορολογηθεισών καταθέσεων στο εξωτερικό, συνιστά απιστία σε βάρος του Δημοσίου και αφαιρεί κάθε δικαίωμα φορολογικής επιβάρυνσης των κατ' επανάληψη φορολογηθέντων πολιτών, επιβάρυνσης που συνιστά παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη "χωρίς διακρίσεις και ανάλογα με τις δυνάμεις τους”, όπως επισημαίνεται και στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».