Βενιζέλος: Είναι προσβολή να ισχυρίζονται κάποιοι ότι υπήρχε άλλη λύση

Βενιζέλος: Είναι προσβολή να ισχυρίζονται κάποιοι ότι υπήρχε άλλη λύση

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς να εφαρμοστεί εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, χωρίς να εφαρμοστεί εθνική στρατηγική και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας.

Αναφέρθηκε και στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική κουλτούρα και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις αυτές χρειάζονται μια ιθύνουσα δύναμη και αυτή μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να αρχίσει τις περιοδείες του, ενόψει του Συνεδρίου του Φεβρουαρίου, από τη Δυτική Αθήνα, άλλοτε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις πρόσφατες εκλογές υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική καθίζηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε διά μακρόν στην πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τριετία, την οποία αιτιολόγησε πλήρως και κατηγόρησε όσους υποστηρίζουν ότι υπήρχε άλλη λύση την οποία δεν εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. «Είναι προσβολή προς τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να ισχυρίζονται κάποιοι ότι υπήρχε άλλη λύση και αυτό φάνηκε και στις περιπτώσεις των άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος».

Απλά, τόνισε, όπως και το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, έτσι και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, έτυχε στο γύρισμα του τροχού να βρεθούν εκείνα που έπεσαν πάνω στη δύσκολη συγκυρία. Τόνισε, επίσης, ότι όσοι υποστήριζαν πως υπάρχει άλλη λύση, το έκαναν για να κρυφτούν και για να μην έχουν πολιτικό κόστος, ενώ όσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την άποψη αυτή δίνουν την αιτιολογική βάση σε όσους προωθούν τον εκφασισμό της κοινωνίας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο κ. Βενιζέλος απέναντι στις κυβερνήσεις της ΝΔ και στον Κ. Καραμανλή που υποστήριζε, εν μέσω κρίσης, ότι η Ελλάδα είναι όαση, ενώ έκρυβε το έλλειμμα και μεγάλωνε το χρέος.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση έχει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα από εκείνο των ευθυνών της περιόδου 2007-2009 και με εκείνο που δημιούργησε το «ετερόκλητο αντιμνημονιακό μπλοκ», που τροφοδότησε τον εκφασισμό της κοινωνίας. Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των πρόσφατων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης για το πακέτο των μέτρων το οποίο χαρακτήρισε ως το τελευταίο, «προφανώς και είναι το τελευταίο» ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Και πρόσθεσε ότι νέα μέτρα δεν αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι «τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης» και εξέφρασε την αισιοδοξία του τονίζοντας ότι «ο στόχος (της ανάπτυξης) είναι εφικτός». Την αισιοδοξία του στήριξε ο κ. Βενιζέλος στο γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει μικρό και μεσαίο μέγεθος, είναι ευέλικτη και επομένως μπορεί να κάνει γρήγορη εκκίνηση, να επιταχύνει επίσης γρήγορα και να στρίψει εύκολα. Η ελληνική οικονομία, τόνισε, δεν έχει μόνο μειονεκτήματα, αλλά και πλεονεκτήματα.

Διαβάστε επίσης:

Αντίθετη με την λιτότητα δήλωσε στον Τσίπρα η ηγεσία της Βραζιλίας

Ε.Ε.:Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα 4 δισ. μέχρι το 2016