ΝΔ: Ανιστόρητες οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σκόπια

ΝΔ: Ανιστόρητες οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σκόπια

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή συνέντευξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννας Γαϊτάνη, στην εφημερίδα Nova Makedonija των Σκοπίων.

Σε επίσημη δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κάνει λόγο για ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης, στη συνέντευξή της η κ. Γαϊτάνη κατηγορεί την Ελλάδα για αδιέξοδο με τα Σκόπια, καταλογίζοντας στη χώρα μας «οικονομικό επεκτατισμό», εξαιτίας «καπιταλιστικών συμφερόντων». Επικαλούμενος «σειρά ανάλογων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», ο γραμματέας της ΝΔ καλεί κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του και το αν υιοθετεί «αυτές τις ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις».

Σύμφωνα με τη Λ.Συγγρού, στη συνέντευξή της υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Το ζήτημα της ονομασίας είναι προκάλυμμα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Μακεδονία», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα, είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν».