ΣΥΡΙΖΑ: Η συνάντηση των τριών επιβεβαιώνει την πίστη τους στη λιτότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνάντηση των τριών επιβεβαιώνει την πίστη τους στη λιτότητα

«Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών έρχεται να επιβεβαιώσει την πίστη της κυβέρνησης στην εφαρμογή ενός προγράμματος λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, κοινωνικής διάλυσης», τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κυβέρνηση δέσμια των επιταγών των δανειστών και πλήρως απομονωμένη από την κοινωνία», καθώς και για μια κυβέρνηση που τώρα «προσπαθεί να πιαστεί σαν τον πνιγμένο από τεχνάσματα γύρω από τον εκλογικό νόμο και από πανηγυρισμούς για τις δήθεν ευρωπαϊκές της επιτυχίες».

«Δεν μπορεί να κρυφτεί όμως ούτε από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ούτε από το ότι έχει θέσει τη χώρα υπό έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό λιτότητας, ύφεσης και νέων μέτρων, που κάθε φορά είναι και τα «τελευταία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «το μόνο πράγμα που μένει να επιβεβαιωθεί είναι πόσο καιρό μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση στην εξουσία όταν οι μόνοι της σύμμαχοι είναι η τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο».