Παπαρήγα: Δραματικές συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ.

Παπαρήγα: Δραματικές συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ.

Με εκπροσώπους των μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συναντήθηκε σήμερα η ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

«Η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) και η ένταξή του σε κάποιο ισχυρό τραπεζικό όμιλο, θα το μετατρέψει σε ένα τμήμα μιας τράπεζας με όλες τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρχουν και στην απασχόληση των εργαζομένων, μιας και από ό,τι φαίνεται θα μειωθούν και τα καταστήματα του ΤΤ και θα έχει και τραγικές συνέπειες για τους μετόχους», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

 «Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις συνθήκες και με την ανακεφαλαιοποίηση και με óτι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, μπορεί να επέλθει ένα "κούρεμα" που θα αφήσει στάχτη στην θέση των μετοχών», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και προανήγγειλε παρέμβαση στη Βουλή.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ότι το ΚΚΕ θα διεκδικήσει «να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από τις αποταμιεύσεις, από τα χρήματα που είχαν αγοράσει μετοχές, παίρνοντας υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μικρομέτοχοι, άνθρωποι μισθοσυντήρητοι και μικρομεσαίοι που έβαλαν κάτι στην μπάντα, για να εξασφαλίσουν το μέλλον της οικογένειας και των παιδιών τους».