ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μαυραγάνη, Σαχινίδη, Μανιάτη για αντικατάσταση εφοριακών

Συνάντηση Μαυραγάνη, Σαχινίδη, Μανιάτη για αντικατάσταση εφοριακών

Επί «τάπητος» τίθεται σήμερα το ζήτημα της αντικατάστασης σειράς ανώτερων εφοριακών υπαλλήλων, στη διάρκεια συνάντησης του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη με τον εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη και τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Γ.Μανιάτη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την αντίδραση που εξέφρασε χθες η Ιπποκράτους στη διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να αντικαταστήσει 107 διευθυντές και υποδιευθυντές εφοριών και 58 προϊσταμένους τμημάτων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τα συγκεκριμένα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών που μετακινούνται αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι εφοριακοί έκαναν λόγο για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια.

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του αρμόδιου εισηγητή του Φίλιππου Σαχινίδη, υπαινίχθηκε ότι οι αλλαγές έγιναν στη βάση κομματικών κριτηρίων και στηλίτευσε ότι δεν κλήθηκε σε διάλογο για τις επιλογές των προσώπων.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών, σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί» αναφέρει ο κ. Σαχινίδης και συμπληρώνει: «Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις, που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε» καταλήγει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.