Παπούλιας: Στις μεγάλες δοκιμασίες νικητές βγαίνουν όσοι δεν φοβούνται

Παπούλιας: Στις μεγάλες δοκιμασίες νικητές βγαίνουν όσοι δεν φοβούνται

Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα μείνει όρθια, τονίζει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς τους Ελληνες του εξωτερικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτιμώντας όχι χάρη στη συστράτευση όλων στην εθνική προσπάθεια, υπάρχει πια «η προοπτική να υπερβούμε την οικονομική κρίση, να φτάσουμε στη διέξοδο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης, ώστε να παραδώσουμε την πατρίδα στις επόμενες γενεές για ένα καλλίτερο μέλλον».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του μηνύματος του Προέδρου προς τους Έλληνες του εξωτερικού:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Η χρονιά που αφήνουμε σε λίγες μέρες πίσω μας, υπήρξε γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις. Η οικονομική κρίση στο μητροπολιτικό κέντρο δοκίμασε τις αντοχές του Λαού σε όλα τα επίπεδα και η σκέψη μας τις μέρες αυτές στρέφεται στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Στην εθνική προσπάθεια, συστρατεύθηκαν όλες οι δυνάμεις των Ελλήνων και υπάρχει τώρα πια η προοπτική να υπερβούμε την οικονομική κρίση, να φτάσουμε στη διέξοδο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης, ώστε να παραδώσουμε την πατρίδα στις επόμενες γενεές για ένα καλλίτερο μέλλον. Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα μείνει όρθια.

Η παρουσία του Ελληνισμού όπου γης, αποτελεί ιστορικό και πολιτισμικό τεκμήριο του δυναμισμού του, τη αντοχής και της δημιουργικότητάς του. Οι ιστορίες των αποδήμων συμπατριωτών μας αποτελούν παράδειγμα επιτυχούς πορείας μέσα από αντιξοότητες και είναι, συνεπώς, σημείο αναφοράς για την κοινωνία που σήμερα υποφέρει από ανασφάλεια.

Στις δύσκολες περιστάσεις οι δεσμοί που ενώνουν όλους εμάς, οφείλουν να γίνουν πιο στέρεοι, πιο δυνατοί και να επικρατήσει η ομοψυχία στην αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν την χώρα αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πιο σοβαρής δοκιμασίας που αντιμετώπισε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες.

Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται, όσοι έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν αδιάκοπα και να μετατρέψουν, όπως εσείς οι Έλληνες του εξωτερικού, την κρίση σε ευκαιρία.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2013 με υγεία, πρόοδο και κάθε καλό.