Τίμερμαν: Μόνο οι Έλληνες μπορούν να κάνουν κάτι για τους εαυτούς τους

Τίμερμαν: Μόνο οι Έλληνες μπορούν να κάνουν κάτι για τους εαυτούς τους

Με τον υπουργό των Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν ξεκίνησαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) οι συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μπουένος Άιρες, δεύτερο σταθμό της περιοδείας τους στην Λατινική Αμερική.

Η εμπειρία της Αργεντινής, από το 2003 και μετά, στην κατεύθυνση ανοικοδόμησης μίας κατεστραμμένης οικονομίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία επισημάνθηκε η πρόθεση της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Αθηνών - Μπουένος Άιρες, σε όλα τα επίπεδα.

«Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Κι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει για τους Έλληνες, ό,τι δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους», τόνισε ο Ε. Μ. Τίμερμαν, ο δε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «για μας, αυτός ο εναλλακτικός δρόμος, είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας».

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν μια σειρά θεμάτων, όπως ο ρόλος της Αργεντινής στους G - 20, ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κίνδυνος για ανάφλεξη στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, με αφορμή τη Συρία, καθώς και το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης του Νότιου Ατλαντικού και της Ανταρκτικής.

Οι επαφές της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) με συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αργεντινής Κάρλος Τομάδα και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε συγκέντρωση των στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού «Μέτωπο για την Νίκη».