«Δεν είμαι ο Καραμανλής, είμαι η κόρη του Μητσοτάκη»

Νέες αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά άφησε ...

Νέες αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη στάση της ΝΔ έναντι του Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας σε πολιτικούς συντάκτες η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά, πως «δεν φτύνει τους ανθρώπους που δεν είναι πια στην εξουσία».

Σημείωσε δε ότι «είναι δικό του θέμα» το πότε ο τέως πρωθυπουργός θα αποφασίσει να μιλήσει, λέγοντας πως ο "καθένας διαχειρίζεται την ιστορία του με απόλυτα δικά του κριτήρια".

Σε ερώτηση, αν ήταν στη θέση του πρώην πρωθυπουργού, τι θα έκανε απάντησε: "Εγώ είμαι κόρη του Μητσοτάκη".

Επίσης χαρακτήρισε στρατηγικό και πολιτικό λάθος της ΝΔ, το θέμα της παραπομπής του Κώστα Σημίτη, τονίζοντας ότι για να παραπεμφθεί ένας πρώην πρωθυπουργός πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις.

Επιπλέον επανέλαβε πως ήταν ιστορικό λάθος η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και ανέφερε πως, αν ζούσε ο Παύλος Μπακογιάννης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε γίνει.

Η Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" εκτίμησε ότι δεν είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ εστίασε τη

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο η "Δημοκρατική Συμμαχία" να μετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, είπε ότι αυτό το αποφασίσει ο λαός και οι δυνατότητες προγραμματικών συγκλίσεων. Πάντως φάνηκε να αποκλείει συνεργασία με τη ΝΔ ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.