«Η ανάπτυξη συνταγή για έξοδο από την κρίση»

«Η ανάπτυξη συνταγή για έξοδο από την κρίση»

Η συνταγή για οριστική έξοδο από τη σημερινή κρίση, είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ανάπτυξη, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου, ο οποίος παρέπεμψε στους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της Ελλάδος. Επίσης, αναφέρει ότι αρκετές πρωτοβουλίες συνδυάζονται με κοινές δράσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Έλληνας πρέσβης σημειώνει με έμφαση πως η Αθήνα δεν έχει αποσπαστεί, στο ελάχιστο από τις εθνικές στοχεύσεις της και διαφωνεί με την άποψη πως λόγω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα καθίσταται ευάλωτη στα εθνικά θέματα. Σχετικά τονίζει ότι «η εθνική πολιτική κτίζεται σε βάθος χρόνου».

Για τον Έλληνα πρέσβη η οικονομική κρίση δεν προκαλεί μόνο περιορισμούς, αλλά και ευκαιρίες και κίνητρα. Σε πλαίσιο, όπως επισημαίνει, ευρύτερων συσχετισμών διαμορφώνονται νέες δυνατότητες, ιδίως, όταν η οικονομική κρίση δεν περιορίζεται εθνικά, αλλά είναι ευρύτερη.

Για το Κυπριακό, ο κ. Παπαϊωάννου τονίζει πως σε μία διεθνή αγορά που «διψά» για ενεργειακούς πόρους, «θα έπρεπε να αναμένεται και, εάν θέλετε, να προσδοκάται, ότι η προοπτική εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ θα συμβάλει στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εκδήλωση πρωτοβουλιών επίλυσης του Κυπριακού».