Τσίπρας: Ενίσχυση του αγώνα απέναντι στην κυριαρχία των αγορών

Τσίπρας: Ενίσχυση του αγώνα απέναντι στην κυριαρχία των αγορών

Να ενισχυθεί ο αγώνας των λαών «απέναντι στην κυριαρχία των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αργεντινή.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της χώρας, έκανε λόγο για αγώνα «των δυνάμεων των λαών και των δυνάμεων της εργασίας σε όλο τον πλανήτη για δημοκρατία, προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Αργεντινή Αρμάνδο Μπουντού. Στη διάρκεια των συνομιλιών τους συζητήθηκε διεξοδικά το πώς η Αργεντινή απαντά στην κρίση, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των διμερών σχέσεων που, όπως επισημάνθηκε, παραμένουν ακόμα αναξιοποίητες.

«Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι κρατάμε εμπειρίες θετικές και αρνητικές δυο χωρών που έγιναν πειραματόζωα -πολύ πριν γίνει η χώρα μας- μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής», δήλωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην Αργεντινή και τη Βραζιλία.

«Αυτές οι χώρες κατάφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Κρατάμε τις πολύ σημαντικές και αναξιοποίητες, μέχρι τώρα, δυνατότητες διακρατικών συμφωνιών και συνεργασιών της χώρας μας με αυτές τις δύο ισχυρές οικονομίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δυνατότητες θα αξιοποιηθούν στο μέλλον και ας ελπίσουμε πως το ταξίδι μας θα είναι μια καλή αφορμή ώστε αυτό να γίνει πράξη».