ΔΗΜΑΡ: Ποινικές και πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση του ΕΟΤ

ΔΗΜΑΡ: Ποινικές και πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση του ΕΟΤ

Ως την «κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την υπόθεση της πλαστογραφημένης επιταγής του ΕΟΤ, που απασχόλησε τις διωκτικές αρχές και βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, κάνοντας μάλιστα λόγο για πολιτικές ευθύνες.

Το κόμμα το Φ. Κουβέλη υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη υπόθεση «καταγράφει συνολικά τη νοοτροπία της διαχείρισης του κράτους και του δημόσιου χρήματος ως λάφυρο».

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος χρόνου. Οι ισολογισμοί του 2011 με κενό τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ επιβάλλουν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης», υποστηρίζει η Αγίου Κωνσταντίνου.

«Πρέπει, επίσης, να ελεγχθούν όλες οι οικονομικές συναλλαγές των τουριστικών επιχειρήσεων με το Υπουργείο Τουρισμού και επιπλέον να αποδοθούν τα πραγματικά ποσά που χρωστούν τα καζίνο στο υπουργείο Τουρισμού και δεν φαίνεται από πουθενά να έχουν καταβάλει εδώ και καιρό.

Η ΔΗΜΑΡ απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών όσο ψηλά και αν φτάνουν» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.