ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νυστέρι στο απόστημα της διαπλοκής, έστω και από την τρόικα!

Νυστέρι στο απόστημα της διαπλοκής, έστω και από την τρόικα!

Όσα καλύπτουν οι μηχανισμοί της διαπλοκής και τα συστημικά ΜΜΕ καταγγέλλουν η τρόικα, ο Σόιμπλε, το Reuters και το Stern!

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Κατηγορούμε την τρόικα για πολλά και καθέναν από τους τρεις εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για περισσότερα. Ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσουμε το θάρρος της τρόικας να κηρύξει τον πόλεμο στο σύστημα της διαπλοκής.

Τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά ώστε έφτασε στο σημείο να θίξει την κατάσταση ένας ακόμα Ευρωπαίος παράγοντας, ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα συμπαθής στην ελληνική κοινή γνώμη. Πέρα από τις πολιτικές ισορροπίες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει μια μεγάλη αλήθεια όποτε αναφέρεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Το στέλεχος της κυβέρνησης Μέρκελ θεωρεί αδιανόητο να πιέζονται οι Έλληνες μισθωτοί και κυρίως ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς και οι συνταξιούχοι και κυρίως εκείνοι με τα χαμηλότερα εισοδήματα όταν μια ιδιότυπη ολιγαρχία εξακολουθεί να επιβιώνει και να μην πληρώνει το κόστος της κρίσης που προκάλεσε.

Πρόκειται για την ολιγαρχία που βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό κατά τον επιθανάτιο ρόγχο της δικτατορίας για να εξοβελίσει την παραδοσιακή πατριωτική αστική τάξη των παλαιότερων δεκαετιών. Το απόστημα της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς φθάνει τόσο βαθιά στο χρόνο. Και αυτό δεν είναι νέο.

Τι ξέρει η τρόικα

Η τρόικα δεν αποτελείται από τεχνοκράτες που συγκρίνονται με τους εγχώριους δημοσίους υπαλλήλους. Ούτε εμφανίστηκαν ξαφνικά διεθνή πρακτορεία όπως το “Reuters και το γερμανικό περιοδικό “Stern να υποστηρίξουν τον πόλεμο κατά της διαπλοκής και των ολιγαρχών που έχουν επιβάλλει ένα ιδιότυπο καθεστώς οικονομικής τυραννίας (με την πολιτική έννοια) στην Ελλάδα.

Αυτό είναι και το μόνο σημείο με το οποίο μπορεί να συμφωνήσει κανείς με την τρόικα. Έχει τη βούληση αλλά και την ανεξαρτησία να αντιμετωπίσει τη Λερναία Ύδρα που ονομάζεται ντόπια διαπλοκή κι έχει εγκλωβίσει τη χώρα στη στενωπό της κρίσης διατηρώντας μια δράκα κηφήνων που έχουν χωρίσει τη χώρα σε βιλαέτια αναλόγως με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Άλλος στις εκσκαφές, άλλος στα δημόσια έργα, άλλος στον ορυκτό πλούτο και τα λατομεία, άλλος στα πετρέλαια, άλλος στα αυτοκίνητα, άλλος στον πολιτισμό, άλλος στις μπίζνες με τους Άραβες και ούτω καθεξής. Σας θυμίζει κάτι αυτή η περιγραφή;

Η θέση μας

Από τις αρχές του 2011 το “Newsbomb.gr” έχει θίξει επανειλημμένως τα κακώς κείμενα με πρωταγωνιστές πρόσωπα που αποκλήθηκαν κάποτε «τρωκτικά» ή «νταβατζήδες» ή ο,τιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό και στηρίζει τη μόνη σωστή ενέργεια της τρόικας, την προσπάθεια εξάλειψης του εγχωρίου συστήματος διαπλοκής. Τα ονόματα είναι λίγο – πολύ γνωστά και περιλαμβάνονται πλέον στα ρεπορτάζ των διεθνών Μέσων.

Πρόκειται για πρόσωπα που συμπαρατάχθηκαν με πρωτεργάτες της δικτατορίας των συνταγματαρχών και μετά τη Μεταπολίτευση αντικατέστησαν από τα κασετόφωνα των αυτοκινήτων τους τις κασέτες με τα εμβατήρια, με κασέτες του Θεοδωράκη ή του Μαρκόπουλου. Συναλλάχθηκαν με συστήματα που διαμορφώθηκαν μετά την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981 και υπονόμευσαν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια όποτε το επεχείρησε η «Νέα Δημοκρατία».

Στο όνομα της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης μπήκαν σε δημόσια έργα, χρεώνοντας υπέρογκα τον Έλληνα φορολογούμενο για κατασκευές που δεν συγκρίνονται ούτε με βομβαρδισμένες υποδομές στο Κοσσυφοπέδιο. Μιλάμε για πρόσωπα της ελίτ που διαμορφώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέσα στους κόλπους βαθέων κομματικών και συνδικαλιστικών μηχανισμών προωθώντας τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.

Ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής

Με ελάχιστο κόπο κατάφεραν να πάρουν πολλά λεφτά από το κράτος, ενώ για να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους εφηύραν διάφορα ευφυολογήματα «κοινωνικής πολιτικής» χαρίζοντας ακόμα και συντάξεις «Εθνικής Αντίστασης» σε πρόσωπα που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής και της Αντίστασης. Ελέγχθηκαν ποτέ; Ποτέ!

Ίδρωσε το αυτί επιχειρηματιών που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο κι έχουν το θράσος να κάνουν μαθήματα πολιτικής, επιχειρηματικότητας και «αντίστασης» ενάντια στους Ευρωπαίους;

Έδειξαν φιλότιμο επιχειρηματίες που καταστρέφουν και μολύνουν ολόκληρα νησιά αλλά διαθέτουν τις κατάλληλες γνωριμίες με δημάρχους, νομάρχες και βουλευτές καταργώντας ακόμα και υπουργικές αποφάσεις για να εξασφαλίσουν το υπερκέρδος;

Ποιος είναι ο πατριωτισμός προσώπων που εκπαραθύρωσαν παραδοσιακούς εκδότες για να ελέγξουν τα ΜΜΕ, δήθεν στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, διεκδικώντας τα φιλέτα διαφημίσεων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και κάθε άλλης εκδοτικής δραστηριότητας; Μήπως πρέπει να αναφέρουμε επίσης πόσα ακόμα χρήματα διεκδίκησαν από ευρωπαϊκά προγράμματα επιχειρηματικότητας που στέρησαν από άλλους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που ήθελαν να ενισχύσουν τη δουλειά τους;

Όταν ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε τότε για τη δράση της διαπλοκής κάποιοι τον έκριναν με σφοδρότητα. Τον επιβεβαίωσαν οι ρήσεις του κ. Κώστα Καραμανλή όταν σε κάποια στιγμή μίλησε για την ανάγκη επανίδρυσης του κράτους και απαλλαγής από τους «νταβατζήδες». Ακόμα και τότε, το σύστημα διαπλοκής βρήκε τρόπους να επιβιώσει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους. Έτσι η χώρα έφθασε στο ικρίωμα του χάους.

Σωσίβιο η Ευρώπη

Κι αν η Ελλάδα δεν ήταν το ένατο μέλος της Ε.Ε. χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ή δεν είχε μερικούς ρομαντικούς να αγαπούν ακόμα αυτόν τον τόπο θα βρισκόταν σε δεινότερη θέση. Γι’ αυτό ο πόλεμος της τρόικας ενάντια στην εγχώρια διαπλοκή είναι η μόνη ορθή ενέργειά της.

Είναι η ευκαιρία να απαλλαγεί από τους κηδεμόνες της η ελληνική κοινωνία και να διεκδικήσει ένα καλύτερο, ανεξάρτητο, αξιόπιστο και αξιοκρατικό μέλλον που δεν θα καταδικάζει το λαό στη φτώχεια ή στη μετανάστευση. Ήρθε η ώρα να μπουν οι βάσεις για μια νέα Ελλάδα που οι πολιτικοί δεν θα θεωρούνται πλασιέ συμφερόντων αλλά εκπρόσωποι της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας. Αυτή είναι η θέση μας και γι’ αυτό στηρίζουμε αυτήν και μόνο αυτήν την πρωτοβουλία της τρόικας.

Στόχος μας είναι να έρθουν όλα στο φως και με διαφάνεια να κριθούν τα έργα και οι ημέρες όσων οργάνωσαν αυτήν την περιπέτεια εις βάρος της χώρας. Άλλωστε υπάρχει μια πτέρυγα στον Κορυδαλλό που απαλλάσσεται από τους θύτες της εθνικής ατίμωσης που προκάλεσε η δικτατορία των συνταγματαρχών και ενισχύεται με άλλες «επιφανείς» προσωπικότητες του νεώτερου δημόσιου (πολιτικού και επιχειρηματικού) βίου.

Κάποιοι περιφερόμενοι γλείφτες δήθεν «ανεξάρτητοι» του Κολωνακίου και του Χίλτον αγωνιούν μόλις βγαίνει μια είδηση σχετικά με τη διαπλοκή. Τα εξαπτέρυγα της διαπλοκής που βρέθηκαν να έχουν βίλες, πισίνες, τζιπ και «μαύρο» χρήμα πρέπει, επιτέλους, να αποκαλυφθούν.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να μάθει την πλήρη αλήθεια και παραδόξως βοηθά ο πόλεμος που έχει ανοίξει η τρόικα με τους ολιγάρχες.

Αυτά για αρχή!

Διαβάστε επίσης: