ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς - Μέρκελ: Το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει

Σαμαράς - Μέρκελ: Το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο έχει αυτή την ώρα στο Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο του οικονομικού συνεδρίου που διοργανώνει η εφημερίδα Die Welt.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα της οικονομίας», δήλωσε από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε κοινές του δηλώσεις με την Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από τη συνάντησή τους.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών και ευχαρίστησε τη γερμανίδα καγκελάριο για την πρόσκλησή της.

«Είμαι ευτυχής που για μια ακόμη φορά είναι κοντά μας ο Έλληνας πρωθυπουργός» δήλωσε η κ. Μέρκελ σε δηλώσεις της, σημειώνοντας ότι η Γερμανία παρακολουθεί τις προσπάθειες της Ελλάδας και γνωρίζει τις δυσκολίες.

Παράλληλα, τόνισε ότι «μία καλύτερη οικονομική συνεργασία, θα μας βοηθήσει όλους».

«Θα πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται ακριβώς με τα προβλήματα που υπάρχουν. Πρέπει να ξέρουμε πως μία καλύτερη συνεργασία θα μας βοηθήσει όλους», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ, ενώ ευχαρίστησε τον έλληνα πρωθυπουργό για τις συνομιλίες.

«Συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν», επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Το ποτήρι είναι μισογεμάτο», δήλωσε νωρίτερα από το Βερολίνο ο κ. Σαμαράς.

Με τη βοήθεια των εταίρων της η Ελλάδα προχωρά στην υλοποίηση σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο