ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδί» η κατάθεση του Ι. Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

«Κλειδί» η κατάθεση του Ι. Διώτη  για τη λίστα Λαγκάρντ

Τι θα υποστηρίξει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι

Εξηγήσεις στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ καλείται να δώσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης.

Ο πρώην εισαγγελέας θα κληθεί να απαντήσει και στις κατηγορίες περί νόθευσης εγγράφου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτημα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο "στικάκι" που φέρεται να αντιγράφηκε στις 8 Ιουλίου 2011.

Ο κ. Διώτης εμμένει στη γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη φορά που κλήθηκε για εξηγήσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πει ψέματα για την υπόθεση της λίστας που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει με το νομικό του σύμβουλο το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να εξακριβωθεί αν και πώς θα μπορούσε κάποιος, εν αγνοία του, να παρέμβει στο επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο όσο το είχε στα χέρια του.

Το ζητούμενο ωστόσο για του οικονομικούς εισαγγελείς είναι αν ο κ. Διώτης αντέγραψε το στικάκι που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς ο ίδιος έχει πει ότι δεν κράτησε αντίγραφο, ενώ έχει υποστηρίξει ότι η παράδοση έγινε στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο Γ. Καπελέρης, ο οποίος ωστόσο, από την αρχή, έχει καταθέσει πως ουδέποτε παρέλαβε στα χέρια του ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ παρά μόνο δέκα ονόματα καταθετών.