ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση και προσωρινή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Ένταση και προσωρινή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Η πρόθεση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τοποθετηθεί για το πρωινό τρομοκρατικό κτύπημα, εν μέσω της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες, αποτέλεσε την αφορμή για προσωρινή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Είχαν προηγηθεί οι διαμαρτυρίες του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη, αλλά και του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τ. Κουίκ, για τα «ασφυκτικά» χρονικά περιθώρια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου και τις εμφανίσεις υπουργών άλλων υπουργείων (Α. Λυκουρέντζος, Γ. Βρούτσης, Ν. Δένδιας), οι οποίες περιόριζαν τον χρόνο τοποθέτησης των βουλευτών. Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Ν. Δένδιας εκτίμησε πως η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι «δεν ήθελε να ακούσει αυτά που είχα να πω».

«Η χώρα βρίσκεται, όλον αυτό τον καιρό, επί ξηρού ακμής. Πάρα πολλά πράγματα σ' αυτό τον τόπο έχουν γίνει στραβά, από το 1974 μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν όμως να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη, αν δεν δεχθούμε, ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες, ότι η νομιμότητα πρέπει να είναι αποδεκτή απ' όλους. Περίμενα πως όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει την επίθεση- και με οδύνη είδα καινοφανείς θεωρίες περί παρακρατικών της Δεξιάς και, μάλιστα, προερχόμενες από εκείνους που έλεγαν πως τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Δεν ήλθα εδώ, παρά για να διατυπώσω βαθύτατη έκκληση να στηρίξει ο πολιτικός κόσμος την προσπάθεια του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Δεν είναι δικαίωμα κανενός να σπάει, να λεηλατεί, να πετά βόμβες μολότωφ. Είναι απαράδεκτες πρακτικές για οποιαδήποτε χώρα» ανέφερε, στην παρέμβασή του, ο κ. Δένδιας.