ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου απόψε στη Βουλή

Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου απόψε στη Βουλή

Την ώρα που βυθίζεται η χώρα στην ύφεση και την ανεργία, η Βουλή σήμερα σε μία από τις πιο δραματικές συνεδριάσεις της αποφασίζει ποιοι και πώς ευθύνονται για τις πολιτικές αθλιότητες με τη λίστα Λαγκάρντ.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Όσο θα πλησιάζει η ώρα για τη μυστική ψηφοφορία στις κάλπες που θα στηθούν (τρεις ή τέσσερις), η ατμόσφαιρα μέσα στη Βουλή θα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς αναμένονται συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη σκοτεινή πορεία της λίστας Λαγκάρντ από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα.

Οι αποκαλύψεις αυτές θα γίνουν κυρίως από το Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συγκεντρώσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση αυτών, από των οποίων τα χέρια πέρασε η λίστα (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Διώτης, Καπελέρης, στελέχη του ΥΠΟΙΚ και του ΣΔΟΕ).

Πολλοί μιλάνε για μία πραγματική νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στη Βουλή, όπου θα παιχτεί μέχρι τελευταία στιγμή η πολιτική ύπαρξη Βενιζέλου και Παπανδρέου, που είναι και οι κύριοι στόχοι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από το πρωί σήμερα στους διαδρόμους της βουλής πολλοί δεν αποκλείουν οδυνηρές εκπλήξεις για Βενιζέλο και Παπανδρέου, δεδομένου ότι αφού η ψηφοφορία θα είναι μυστική, ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αλλά και της ΝΔ, να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου και Παπανδρέου.

Η τύχη του Γ. Παπακωνσταντίνου είναι προδιαγεγραμμένη καθώς η Βουλή σχεδόν στο σύνολό της αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του στο ειδικό δικαστήριο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται αργά μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς να αποκλείεται να μην ολοκληρωθεί σήμερα η συνεδρίασή της και να συνεχιστεί και αύριο.