ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίστα Λαγκάρντ: Στη Βουλή το «διαβόητο» στικάκι

Λίστα Λαγκάρντ: Στη Βουλή το «διαβόητο» στικάκι

Στον Άρειο Πάγο προκειμένου από εκεί να πάρει τον δρόμο της Βουλής διαβιβάστηκε ο συμπληρωματικός φάκελος για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έστειλαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλο το υλικό που συγκέντρωσαν για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο περιέχεται το «περιβόητο» στικάκι που είχε στα χέρια του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, όπως και το έγγραφο το οποία καταγράφεται η ακριβής ημερομηνία αντιγραφής που είναι η 8η Ιουλίου 2011, δηλαδή λίγο πριν ο κ. Διώτης το παραδώσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συνεχίζεται η έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την αυτοτελή ερευνά τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ είναι θέμα χρόνο να καλέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου και την συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, που αντέγραψε το περιεχόμενο του USB, που του παρέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαγράφοντας στη συνέχεια το ένα από τα δυο.

Πάντως για την ασφάλεια του αποδεικτικού υλικού οι εισαγγελείς πριν στείλουν το στικάκι στη Βουλή έδωσαν έγγραφη παραγγελία στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, η οποία αντέγραψε με κωδικούς ασφαλείας δυο πιστοποιημένα αντίγραφα του επίμαχου usb και δυο εικονικά. Στην ενέργεια αυτή προχώρησαν οι εισαγγελείς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα «πειραχθεί» το πρώτο αντίγραφο που έφτασε στα χέρια τους, στην περίπτωση που η Βουλή μπει στην διαδικασία να επεξεργαστεί τα στοιχεία αυτά.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή του σεναρίου μετά τις πιέσεις

«Γαλάζια» ανταρσία άλλαξε τη διαδικασία!