ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία στο Μαξίμου για το «τυφλό» χτύπημα σε χώρο με παιδιά

Ανησυχία στο Μαξίμου για το «τυφλό» χτύπημα σε χώρο με παιδιά

Προβληματισμός για το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε χώρο μαζικής προσέλευσης -

Να αλλάξει την ατζέντα θα επιχειρήσει η κυβέρνηση

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η «τυφλή» επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.

Η κυβέρνηση βλέπει τις τρομοκρατικές επιθέσεις να αυξάνονται, ενώ σκεπτικισμό προκαλεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά το χτύπημα ήταν σε χώρο μαζικής προσέλευσης.

Αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας στο εμπορικό κέντρο «The Mall», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερα ανήσυχος και συνέστησε χαμηλούς τόνους και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα σε χώρο όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν δεκάδες παιδιά.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο πως «η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

Η εντολή που έχει δοθεί είναι οι έρευνες να γίνονται κάτω από πλήρη μυστικότητα και να ενημερώνεται απ’ ευθείας ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως τέτοιες επιθέσεις και μάλιστα σε χώρο με παιδιά είναι κάτι ασυνήθιστο για την Ελλάδα, καθώς οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπούσαν πολιτικά πρόσωπα, όχι όμως παιδιά! Κύκλοι της ΕΛΑΣ μάλιστα μιλούν για μετάλλαξη της τρομοκρατίας.

Το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση θα θελήσει να αλλάξει την ατζέντα και να περάσει σε δεύτερη μοίρα το τρομοκρατικό χτύπημα, δίνοντας και πάλι έμφαση στην οικονομία.

Άλλωστε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μάξιμου θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού για τις αποκρατικοποιήσεις.