ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Σημαντική η θέσπιση Φόρου Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών

Βενιζέλος: Σημαντική η θέσπιση Φόρου Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών

Πολύ σημαντικό γεγονός χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν τη δυνατότητα σε 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να θεσπίσουν τον Φόρο Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (ΦΧΣ).

Όπως τονίζει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το ΠΑΣΟΚ στήριξαν από την αρχή τη θέσπιση του ΦΧΣ πιστεύοντας ότι «θα συμβάλει στην αποθάρρυνση των πιο κερδοσκοπικών και επικίνδυνων συναλλαγών».

Ο κ. Βενιζέλος καλωσορίζει επίσης την απόφαση των 11 κρατών-μελών να παίξουν ηγετικό ρόλο στην καθιέρωση του ΦΧΣ στην Ευρώπη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να παρουσιάσει σύντομα την πρόταση για την εφαρμογή του Φόρου έως το τέλος του έτους».

«Ένας τέτοιος φόρος είναι αναγκαίος, αν θέλουμε να βρεθούν πόροι που μπορούν να χρηματοδοτήσουν την υπέρβαση της κρίσης χωρίς κοινωνικές αδικίες. Ένας τέτοιος φόρος θα είναι όμως πραγματικά αποτελεσματικός αν καταστεί όχι απλά πανευρωπαϊκός αλλά παγκόσμιος» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.