ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει;

Ανδρέας Λοβέρδος: Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει;

Η πολιτική αποτέφρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ταυτίστηκαν με τις πολιτικές του Μνημονίου, είναι δύσκολο να αποφευχθεί.

Αυτή τη στιγμή, ένας κύκλος μεγαλόσχημων πρώην Υπουργών και άλλοτε παντοδύναμων είναι ουσιαστικά εκτός πολιτικής και με μηδαμινές ελπίδες επανάκαμψης.

Θέλετε ονόματα; Διαμαντοπούλου, Ρέππας ,Ραγκούσης, Παπουτσής και πολλοί άλλοι.

Κάποιοι διασώθηκαν προς στιγμήν, κερδίζοντας προσωρινά μία θέση στο Κοινοβούλιο. Οι επόμενες εκλογές όμως θα είναι πολύ δύσκολες για αυτούς και ο πανικός και η ανασφάλεια είναι ευδιάκριτα στοιχεία.

Μετά τον κ.Χρυσοχοϊδη και τη μνημειώδη δήλωσή του ότι ''Δεν διάβασε το μνημόνιο'' , σειρά έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας, τους τελευταίους 12 μήνες έχει κάνει καταστροφικά λάθη στρατηγικής. με κορυφαίο ότι επέλεξε να μην διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να στηρίξει τον κ. Βενιζέλο και να τον εγκαταλείψει μετά από 4 μήνες.

Ο κ. Λοβέρδος βλέπει τον αποτεφρωτήρα να πλησιάζει, με αποτέλεσμα να κάνει σπασμωδικές κινήσεις.

Πρώτα επιχείρησε να απεμπλακεί από το Μνημόνιο και να δηλώσει διαφωνών, καταλογίζοντας όλες τις ευθύνες στον κ. Παπανδρέου.

Όλοι θυμούνται ότι ο πρώην Υπουργός Υγείας ήταν από τους φανατικότερους υποστηρικτές και θιασώτες αυτής της πολιτικής. Δεν διαφώνησε πουθενά και η μόνη διαφωνία που υπήρχε σε μία τέτοια περίπτωση ήταν η δημόσια διαφωνία και η παραίτηση.

Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ-1, ο κ. Λοβέρδος απέδειξε ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Μίλησε για Υπουργό της τότε κυβέρνησης, χωρίς να τον κατονομάσει, που έφυγε κλαίγοντας από το Υπουργικό Συμβούλιο γιατί δεν άντεχε η συνείδησή του τις συνέπειες του Μνημονίου στην κοινωνία.

Βεβαίως έφυγε κλαίγοντας αλλά δεν έφυγε και από τη θέση του Υπουργού, παρέλειψε να πει ο κ. Λοβέρδος.

Έτσι που το πάνε ορισμένοι σε λίγο όλοι θα κλαίμε....από τα γέλια όμως για το διαγωνισμό αυτογελοιοποίησης στον οποίο έχουν επιδοθεί.