ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Παπακώστα για το ντύσιμο των γυναικών βουλευτών

Διαμαρτυρία Παπακώστα για το ντύσιμο των γυναικών βουλευτών

Επιστολή με την οποία επισημαίνει την κλιμακούμενη στοχοποίηση των γυναικών βουλευτών με δημοσιεύματα στον Τύπο, αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, το τελευταίο διάστημα πλήθος αρνητικών δημοσιευμάτων αναφέρονται σε γυναίκες βουλευτές, όχι για το έργο και τις απόψεις τους, αλλά στοχοποιώντας τες για τις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Κατερίνα Παπακώστα, είπε ότι η αντιμετώπιση αυτή συνιστά υποβάθμιση του κοινοβουλίου και του έργου των βουλευτών.

Παράλληλα, όμως, έκανε λόγο και για άστοχους χειρισμούς που οδήγησαν σε αυτή την αρνητική δημοσιότητα επισημαίνοντας ότι προτού ανακοινωθεί η παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, υπήρχε η δυνατότητα του προεδρείου να εφαρμόσει τον Κανονισμό στις περιπτώσεις που κρίνει ότι η εμφάνιση κάποιου βουλευτή, λόγω και έργω, δεν είναι αυτή που προστατεύει τον θεσμό.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια για τα 60 χρόνια από τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες.