ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η επίταξη των απεργών του Μετρό

Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η επίταξη των απεργών του Μετρό

-Διαφωνία της ΔΗΜΑΡ και δυσαρέσκεια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση

-Για ήπια απόφαση κάνει λόγο η Ιπποκράτους

«Εκτροχιασμό» της συγκυβέρνησης προκαλεί η απόφαση για επίταξη των απεργών στο Μετρό.

Έπειτα από τετράωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης για το θέμα των κινητοποιήσεων στο Μετρό, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λύση της πολιτικής επιστράτευσης για τους απεργούς.

Για την απόφαση ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τηλεφωνικά τους κυβερνητικούς εταίρους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη εισπράττοντας διαφορετικές αντιδράσεις από τον καθένα.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση η κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη διαφωνία του και στον πρωθυπουργό κατά την τηλεφωνική επικοινωνία.

«Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αγ. Κωνσταντίνου προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις. Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Αντίθετα κύκλοι του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για την πιο ήπια απόφαση που μπορούσε να ληφθεί εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς, όπως προσθέτουν, υπάρχουν και σωματεία μέσα στο μετρό που προσανατολίζονται υπέρ του διαλόγου και θέλουν να δουλέψουν.

Για νέο «πραξικόπημα» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο “χακί”, προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων», αναφέρει από τη πλευρά του, το ΚΚΕ.

«Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία", καταλήγει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού κόμματος.