ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Φουάντ αλ Ζαγιάτ: Ούτε τώρα θα εμφανιστώ!

Προκλητικός ο Φουάντ αλ Ζαγιάτ: Ούτε τώρα θα εμφανιστώ!

Εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των TOR M1. Ωστόσο, ο κ. Φουάντ αλ Ζαγιάτ δηλώνει προκλητικά ότι ούτε αυτή τη φορά προτίθεται να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών.

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ», ο Σύρος επιχειρηματίας, ο οποίος εμπλέκεται στη διαδρομή της μίζας από την προμήθεια των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων με την έκδοση επιταγών ύψους 32 εκατ. δολαρίων, αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση τόσο με των πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, όσο και με τον πρώην γραμματέα Εξοπλισμών την επίμαχη περίοδο Ιωάννη Σμπώκο.

Ο ίδιος δηλώνει φιλήσυχος πολίτης με γνωστή διεύθυνση στην Κύπρο και αναρωτιέται γιατί δεν τον κάλεσαν να πει τη γνώμη του πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε ερώτηση για την εμπλοκή του ονόματός του στην έκδοση των επιταγών ύψους 32 εκατ. δολαρίων, ποσό που κατέληξε στις offshore εταιρείες που αποδίδονται στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο αλ Ζαγιάτ υποστηρίζει ότι «είναι ψέματα και ότι δεν έχει καθόλου χρήματα».

Ερωτηματικά, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι μόλις η συζήτηση φτάνει στο θάνατο του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος ήταν συνδικαιούχος στη Drumilan, ο Σύρος επιχειρηματίας διακόπτει τη συνομιλία του με τη δημοσιογράφο, η οποία χαρακτηριστικά τονίζει ότι «μέχρι εκείνη την ώρα δεν έδειχνε να βιάζεται»...

Διαβάστε επίσης:

Ένταλμα σύλληψης για τον Φουάντ αλ-Ζαγιάτ της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου