ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: Δέσμιος των πολιτικών του αντιφάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

Φ. Κουβέλης: Δέσμιος των πολιτικών του αντιφάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμιος των πολιτικών αντιφάσεών του και οι θέσεις του αλλάζουν ανάλογα με την ήπειρο ή τη χώρα που επισκέπτεται ο κ. Τσίπρας, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο Φώτης Κουβέλης, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι δεν γίνεται να είσαι ταυτόχρονα θαυμαστής και του μοντέλου Τσάβες και του μοντέλου Ομπάμα. Δεν γίνεται να μιλάς για «Μερκελιστές» και μετά από λίγο να συναντιέσαι «μετά βαΐων και κλάδων με τον κ. Σόιμπλε».

Για τη σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια αλλά και ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στις στείρες αντιπαραθέσεις και είναι αντίθετη σε κάθε μορφή τεχνητής έντασης και πόλωσης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται ένα καλύτερο συντονισμό στη λειτουργία της και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ πρόσθεσε πως ένας ανασχηματισμός δεν θα προσφέρει κάτι στην παρούσα στιγμή. Ο στόχος μας είναι οι εκλογές να γίνουν όπως προβλέπει το Σύνταγμα, τόνισε.

Μάλιστα σημείωσε ότι έως τώρα η κυβέρνηση έχει πετύχει το βασικό της στόχο, δηλαδή την αποτροπή της χρεοκοπίας και την εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι, όπως είπε, το βάρος να πέσει στην προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην εκκίνηση της αναπτυξιακής-παραγωγικής διαδικασίας. Η συνεργασία μου με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο είναι καλή, δήλωσε.

Για την κριτική που ασκείται στη ΔΗΜΑΡ ότι προσπαθεί να είναι ταυτόχρονα κυβερνητικός εταίρος και ένα είδος ελεγχόμενης ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης, απάντησε ότι «στηρίζουμε το κυβερνητικό έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα καταθέτουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις και διαφωνίες. Πρέπει σε όλα τα ζητήματα να βρίσκουμε τον κοινό τόπο. Δεν είναι μονοκομματική αυτή η κυβέρνηση».

Τέλος ο κ. ΚΛουβέλης υποστήρικε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποτυπωθεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η βούληση των πολιτών είναι η απλή αναλογική, η οποία και διαμορφώνει συνθήκες πολιτικών συνθέσεων και συνεργασιών. Τον Φεβρουάριο θα διοργανώσουμε ειδική ημερίδα για τον εκλογικό νόμο, όπου και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, κατέληξε.