"Σσσστ! Η κυβέρνηση κοιμάται!"

Όταν η Τρόικα κάνει μαγκιές, η κυβέρνηση κοιμάται!

Όταν η Τρόικα κάνει μαγκιές, η κυβέρνηση κοιμάται! Με ώρα ΗΠΑ και καθυστέρηση 12 ωρών (!) αντέδρασε ο Γ. Παπανδρέου και το επιτελείο του στον τσαμπουκά της Τρόικας. Έτσι, σχεδόν τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπροσώπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, έδωσε σκληρή απάντηση στα όσα είχαν ανακοινώσει οι άνδρες του ΔΝΤ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με μια ιδιαίτερα αυστηρή ανακοίνωση ο κ. Πεταλωτής επιτέθηκε κατά των εκπροσώπων των δανειστών μας με άγριο ύφος. «Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».

Η δήλωση αυτή για πολλούς αποτελεί προμήνυμα εκλογών. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση επιτίθεται με τόσο βαριά λόγια εναντίον της Τρόικας.

Όλα τα κόμματα από καιρό βρίσκονται σε προεκλογική προετοιμασία, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι προβλέψεις για προσφυγή στις κάλπες μέχρι τις αρχές Απριλίου έχουν πάρει φωτιά.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε συνδυασμό με την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναινέσουν σε νέα συμφωνία με τους δανειστές φαίνεται να ανοίγει τους δρόμους για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης: Εντολή της Τρόικα: “Πουλήστε τα όλα για να ζήσετε”