ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασπίδα προστασίας των Γερμανών στον Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ασπίδα προστασίας των Γερμανών στον Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

-Σαφής η προειδοποίηση στον Α. Σαμαρά: «Mην τολμήσεις να τον αγγίξεις»- Πρωτοφανής παρέμβαση της Eurostat με αιχμές για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Γεωργίου παραμένει στην ΕΛ.ΣΤΑΤ, παρά το γεγονός ότι έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την παραχάραξη των στοιχείων σχετικά με το ύψος του ελλείμματος, που οδήγησαν τη χώρα στον πλήρη έλεγχο των δανειστών και στις πολιτικές που συρρίκνωσαν την οικονομία και φτωχοποίησαν τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση αγνοεί το πολιτικό αλλά κυρίως το ηθικό σκέλος της υπόθεσης.

Η εντολή του Σόιμπλε, όπως μεταβιβάστηκε στην ελληνική κυβέρνηση ήταν σαφής : «Καμία κίνηση αντικατάστασης του κ. Γεωργίου δεν θα γίνει αποδεκτή. Πρέπει να παραμείνει στη θέση του».

Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι αν ανοίξει η υπόθεση και με δεδομένο ότι υπάρχουν και μάρτυρες, μέλη του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ, όπως η κ. Γεωργαντά και ο κ. Λογοθέτης, θα αμφισβητηθεί πλήρως η νομιμοποίηση των προγραμμάτων και των πολιτικών λιτότητας.

Από τη δική της πλευρά, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, έτσι όπως εξελίσσεται, κλονίζει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση και τη δυνατότητά της να ψηφίζει και να εφαρμόζει μέτρα και περιοριστικές πολιτικές.

Πρώην κορυφαίος υπουργός, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι, αν ασκηθεί ανάλογη δίωξη εναντίον ενός διοικητή δημόσιου οργανισμού, η κυβέρνηση θα τον αποπέμψει ή θα τον διατηρήσει και αυτόν στη θέση του; Πολύ φοβάμαι ότι αυτό που γίνεται με τον κ. Γεωργίου εξοργίζει τους πολίτες και δικαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν έξωθεν παρεμβάσεις, που δεν θέλουν τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Μπροστά σε αυτό το συνολικό διακύβευμα, η κυβέρνηση βάζει σε δεύτερη μοίρα το θεσμό της Δικαιοσύνης αγνοώντας επιδεικτικά το ηθικό ζήτημα που εγείρει η απαγγελία κατηγοριών, κακουργηματικού χαρακτήρα, εναντίον του κ. Γεωργίου.

Σε παρασκηνιακό επίπεδο ασκούνται πιέσεις για την απαλλαγή του με βούλευμα, ενώ στο βάθος υπάρχει και η βούληση για τον απόλυτο έλεγχο της Δικαιοσύνης, μέσα από μία αναθεώρηση του Συντάγματος. Πριν από 15 ημέρες, ένα σχετικό άρθρο του κ. Βενιζέλου, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και λίγοι είχαν διακρίνει που ακριβώς στόχευε.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και επίσημη πλέον ανακοίνωση της Eurostat, που απλώνει και αυτή πέπλο προστασίας στον κ. Γεωργίου, εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία» για τη δίωξη εναντίον του κ. Γεωργίου ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι η ΕΛΣΤΑΤ του κ. Γεωργίου «έχει περάσει επανειλημμένως τους αυστηρούς και ποιοτικούς ελέγχους της Eurostat».

Οπότε το μήνυμα είναι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη περισσεύει. Τα έλεγξαν και τα βρήκαν όλα σωστά η Εurostat και οι δανειστές.

Διαβάστε επίσης:

Νέα αναίσχυντη παρέμβαση της Eurostat για την «προστασία» της ΕΛΣΤΑΤ