ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαυτάρης: Λύση με διάλογο και όχι με εκβιασμούς

Τσαυτάρης: Λύση με διάλογο και όχι με εκβιασμούς

Το περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην 8η έκθεση για την πτηνοτροφία και την κτηνοτροφία Zootechnia εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Στην ομιλία του ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών επισημαίνοντας πως «τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με διάλογο, κατανόηση και υπομονή και όχι με ανακρίβειες, ψεύδη και εκβιαστικές κινήσεις».

«Το υπουργείο προσπαθεί καθημερινά να λύσει ό,τι πρόβλημα μπορεί, στο μέτρο του εφικτού και του επιτρεπτού», διεμήνυσε ο υπουργός, σημειώνοντας πως δεν γίνεται να λυθούν όλα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όπως είπε, η ηγεσία του υπουργείου δεν περιμένει να κινητοποιηθούν οι αγρότες για να καταπιαστεί με τα προβλήματά τους, είτε αυτά αφορούν τις ζωοτροφές είτε το ακριβό πετρέλαιο είτε τα συνταξιοδοτικά τους ζητήματα. Αντίθετα, «αγωνίζεται κάθε μέρα για να τα λύσει, αλλά οι λύσεις δεν είναι εύκολες».

Επισήμανε ακόμη πως τα προβλήματα των αγροτών δεν μπορεί όλα να τα λύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Χρειάζεται συνεργασία με άλλα υπουργεία, το Οικονομικών, το Περιβάλλοντος (π.χ., για τις αδειοδοτήσεις κτηνοτροφικών μονάδων) και το Κοινωνικής Ασφάλισης (για τις συντάξεις).