ΔΝΤ: "Αφού ξέρατε για τις αποκρατικοποιήσεις, γιατί θυμώνετε;"

Παρασκηνιακά τα στελέχη του ΔΝΤ, διαρρέουν πως όλα ήταν κανονισμένα...

Παρασκηνιακά τα στελέχη του ΔΝΤ, διαρρέουν πως όλα ήταν κανονισμένα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, αλλά τα χάλασαν στον τρόπο που θα μας το ανανακοίνωναν!

Με ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες ώρες η αντίδραση των εκπροσώπων του ΔΝΤ στην ανακοίνωση της κυβέρνησης - αργά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής- στην οποία με αυστηρό ύφος ξεκαθάριζε ότι δεν θα ανεχτεί άλλη παρέμβαση στην διακυβέρνηση της χώρας.

Ο λόγος που δεν εχουμε ακόμη κάποια επίσημη απάντηση είναι ότι θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, η οποία θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου λόγω της διαφοράς ώρας με τις ΗΠΑ.

Στο παρασκήνιο πάντως, στελέχη της τρόικας παραδέχονται ότι δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση αφού όπως λένε με νόημα "το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ έχει ενσωματωθεί στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, χωρίς να υπάρξει διαφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης".

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου πάντως, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος Καν, μετα από πρωτοβουλία του δεύτερου. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το περιεχόμενο και το ύφος της Συνέντευξης Τύπου, ενώ τόνισε ότι δημιουργήθηκε κλίμα έντασης στην κοινωνία γιατί έθιξε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ΔΝΤ εκτιμά ότι η κυβέρνηση όφειλε ήδη να έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης των αντιδράσεων που θα πυροδοτούσε η ανακοίνωση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ενώ προσθέτουν ότι ναι μεν έβγαλε μέσα στη νύχτα μια ανακοίνωση "ενόχλησης" αλλά επί της ουσίας δεν αμφισβήτησε ότι συμφώνησε πλήρως στο πρόγραμμα πολύ πριν οι εκπρόσωποι της τρόικας το δημοσιοποιήσουν!

Τα πυρά πάντως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στρέφονται κυρίως κατά του κ.Παπακωνσταντίνου στον οποίο καταλογίζεται λάθος επικοινωνιακός χειρισμός.

Διαβάστε επίσης:

Τα 50 δισ. φέρνουν εκλογές τον Μάρτιο!

Γιατί η τρόικα μας... χάρισε τον Παρθενώνα!