Ξεσπαθώνει κατά Ντερούζ ο Παπακωνσταντίνου!

Μπορεί η τρόικα να επιχείρησε αναδίπλωση με την απολογητική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση ωστόσο δείχνει αποφασισμένη...

Μπορεί η τρόικα να επιχείρησε αναδίπλωση με την απολογητική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση ωστόσο δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει ψηλά τους τόνους, ώστε να μην μας πάρουν τελείως τον... αέρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να σχολιάσει τα λεγόμενα του Σ. Ντερούζ στον κυριακάτικο Τύπο για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ευρωπαϊκής επιτροπής άστοχες και ανακριβείς, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι τις αποφάσεις "τις παίρνουμε εμείς"!.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.

Είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας.

Είναι μια επιλογή που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί απο τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη. Και τις αποφάσεις, για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η Ελληνική κυβέρνηση και ουδείς αλλος.

Γι' αυτό και οι σημερινές φερόμενες σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς".

Διαβάστε επίσης: “Πουλήστε λιμάνια, αεροδρόμια και ακίνητα”

Τρόικα: Λυπούμαστε, κάναμε λάθος