ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ενόψει τρόικας

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ενόψει τρόικας

Οι δανειστές επιστρέφουν με άγριες διαθέσεις και ζητούν ξανά απολύσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της έλευσης της τρόικας, αλλά και της εντεινόμενης κοινωνικής αναταραχής.

Στις 18:00 ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τους κυβερνητικούς εταίρους κκ Φ. Κουβέλη και Ευ. Βενιζέλο ώστε να συζητηθούν οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου, ανά υπουργείο.

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση αποτελεί για μια ακόμη φορά το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Ο στόχος της κινητικότητας δεν έχει επιτευχθεί και οι δανειστές αναμένεται να ζητήσουν και πάλι «κεφάλια». Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροϊκανοί κάνουν λόγο για 25.000 επιπλέον απολύσεις.

Ο Φ. Κουβέλης ενδέχεται να θέσει και το θέμα του «λάθους» του ΔΝΤ, καθώς η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι από την αναγνώριση του λάθους του ΔΝΤ μπορεί να μην δημιουργούνται πραγματικές δυνατότητες για αποκήρυξη των δανειακών μας δεσμεύσεων, προκύπτει όμως η ανάγκη τροποποίησης και συμπλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το θέμα του ανασχηματισμού αναμένεται να μην συζητηθεί τελικά, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δεν επιθυμεί να δυσκολέψει τον Ευ. Βενιζέλο ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ηρεμία για την κυβέρνηση.