ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Βενιζέλος ετοιμάζει συνέδριο – παρωδία στο ΠΑΣΟΚ»!

«Ο Βενιζέλος ετοιμάζει συνέδριο – παρωδία στο ΠΑΣΟΚ»!

-Η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει και κατηγορεί την ηγεσία ότι είναι «προκλητική και ανιστόρητη».

-Εκνευρισμό Βενιζέλου μεταφέρουν οι συνεργάτες του για το αιφνίδιο ξέσπασμα εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Η Αριστερή Πρωτοβουλία παρεμβαίνει πλέον ανοικτά στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ και με δήλωσή του, ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος διεκδικεί ρόλο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο καταγγέλλει δημοσίως και τον κατηγορεί ότι σύρει το Κίνημα σε «συνέδριο – παρωδία»!

Εκτός τόπου και χρόνου παρουσιάζει τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην συγκεντρωσιάρχης και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με δήλωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή ανακοίνωση του επικεφαλής της Αριστερής πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παναγιωτακόπουλου επιβεβαιώνει απόλυτα το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr που έκανε λόγο για αγωνιώδη προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει κυβερνητικό πόστο σε περίπτωση ανασχηματισμού.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος έκανε λόγο για συνέδριο παρωδία και για διορισμένα ανιστόρητα στελέχη που επιδιώκουν να μην γίνει συζήτηση στο συνέδριο για τις νεοσυντηρητικές πολιτικές, που έφτασαν το ΠΑΣΟΚ στο σημείο, που βρίσκεται σήμερα.

«Ζητάμε ένα κανονικό Συνέδριο, με κανονικές διαδικασίες και κανονικούς Συνέδρους. Ζητάμε δηλαδή το αυτονόητο.

Αν δεν τηρηθούν στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας και της δεοντολογίας, εμείς δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τέτοιες προσπάθειες οργανωτικού ελέγχου. Ας παίξουν μόνοι τους στο μισό γήπεδο και ας αναλάβουν τις ευθύνες για την επόμενη ημέρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αριστερής πρωτοβουλίας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ βλέπουν πως ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να ελέγξει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό της κινήσεις του.

Η ιδέα μιας «ελληνικής “Ελιάς”», στα πρότυπα της ιταλικής, μοιάζει να συγκινεί την παράταξη αλλά και ευρύτερα την Κεντροαριστερά, ωστόσο οι προσωπικές φιλοδοξίες του κ. Βενιζέλου αποθαρρύνουν τους συνομιλητές για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς.

Πηγές από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εκνευριστεί με την ενέργεια του κ. Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος θα μπορούσε να έχει στείλει τη δήλωση στα ΜΜΕ μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά που θα γίνει το απόγευμα. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης μάλιστα έχει ζητήσει τις εισηγήσεις των συνεργατών του και βουλευτών, όπως οι κ.κ. Πάρις Κουκουλόπουλος και ο γραμματέας Επικοινωνίας κ. Δημήτρης Καρύδης.

Το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το κρίσιμο συνέδριο μοιάζει και πάλι με καζάνι που βράζει, με τα κορυφαία στελέχη να αφήνουν αιχμές για τη στάση και την πολιτική του προέδρου Ευ. Βενιζέλου.

Παράλληλα, η συζήτηση για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς μπορεί να έχει ξεκινήσει, ωστόσο με τις παρούσες συνθήκες δύσκολα θα αποδώσει καρπούς.

Η δύσκολη προσωπική χημεία των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη δεν δείχνει να εξομαλύνεται, ενώ τα ιδεολογικά ερωτήματα που χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως δύσκολα θα απαντηθούν.

Από τη μία το ΠΑΣΟΚ αναζητεί εναγωνίως συμμάχους προκειμένου να κρατηθεί στο πολιτικό «ταρτάν» και από την άλλη η ΔΗΜΑΡ που αρνείται να σηκώσει το βάρος των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ, όσο στην Ιπποκράτους αρνούνται να παραδεχτούν τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου και τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.