ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Παπακωνσταντίνου: Δεν πήραμε ποτέ τη λίστα Λαγκάρντ

Συνεργάτες Παπακωνσταντίνου: Δεν πήραμε ποτέ τη λίστα Λαγκάρντ

«Εν οιδα οτι ουδεν οιδα», είπαν και οι 34 υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών που κλήθηκαν να καταθέσουν σήμερα ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Με μία διαδικασία εξπρές εξετάστηκαν σήμερα από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής 34 από τους 38 συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σε κάθε υπάλληλο τέθηκαν περίπου 3 ερωτήματα, δηλαδή αν πήρε ποτέ στα χέρια του το ηλεκτρονικό υλικό, αν του ζητήθηκε ποτέ να το να το φυλάξει ή αν άκουσε κάτι σχετικό με την υπόθεση. Και οι 34 στα ερωτήματα αυτά απάντησαν αρνητικά, ενώ απομένει να εξεταστούν ακόμα 4 άτομα τα οποία κλήθηκαν, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό και αναμένεται να καταθέσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το απόγευμα θα εξεταστεί το στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Αθανασίου, ο οποίος στη χθεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική φέρεται να είπε ότι είχε ενημερώσει για τη λίστα Λαγκάρντ τον τότε υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη αλλά και στον αναπληρωτή του Παντελή Οικονόμου.

Πάντως ο κ. Σαχινίδης διέψευσε στους δημοσιογράφους με κατηγορηματικό τρόπο ότι είχε ποτέ ενημερωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ άλλωστε 30 μέρες υπουργός Οικονομικών διετέλεσα δεν πρόλαβα να δω τίποτα».

Παράλληλα, ο κ. Σαχινίδης έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά που είχε κάνει ο κ. Αθανασίου ως προϊστάμενος του Α’ Τμήματος της Διεύθυνσης Ελέγχων, τόσο προς το υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία, όπως είπε, ζητούσε έγκριση για να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Μανώλη Ντουκάκη.

Στην αναφορά του πάντως, ο κ. Αθανασίου τονίζει, μεταξύ άλλων, τις διαπιστώσεις του για «μεγάλη αδράνεια από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών», οι οποίες -όπως ο ίδιος λέει- «θεωρούσαν λίγο ως πολύ ανίκανους τους υπαλλήλους του υπουργείου να κάνουν φορολογικούς ελέγχους».