ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του, με αφορμή την «ενόχλησή» του από δημοσιεύματα που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει σχέσεις με συμφέροντα.

«Όταν εσείς συκοφαντείτε πολιτικούς σας αντιπάλους, χωρίς αποδείξεις, είναι καλά; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον ριζοσπάστη να δικαιούται να λέει ό,τι θέλει για όποιον θέλει;», αναρωτήθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας πως «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» και σημειώνοντας πως αν είχε ενοχληθεί, θα έπρεπε να είχε απαντήσει στα δημοσιεύματα χωρίς καθυστέρηση.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα την «αλαζονεία νεόπλουτου που του έτυχε εκλογικό λαχείο αλλά ξόδεψε τα λεφτά γρήγορα», απαντώντας και στις αιτιάσεις περί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που αποτελούν τάχα συνιστώσες της ΝΔ. «Εμείς είμαστε τρεις συνιστώσες της συνισταμένης της πολιτικής ευθύνης. Εσείς είστε η συνιστώσα της πολιτικής ανευθυνότητας», του αντέτεινε, σημειώνοντας ότι ετοιμάζεται να κάνει συνέταιρο τους Ανεξάρτητους Έλληνες και συγχρόνως δεν παίρνει καθαρή θέση κατά της Χρυσής Αυγής, αφού η ρητορική του είναι επαμφοτερίζουσα –όπως είπε- γύρω από τα φαινόμενα βίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε ακόμα τον κ. Τσίπρα για τους «ομολόγους» του στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι όταν πήγε εκείνος στη Γερμανία είδε το SPD και τους Πράσινους, ενώ ο κ. Τσίπρας ήθελε να δει τον κ. Σόιμπλε και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ στις ΗΠΑ.

«Τι θέλετε κ.Τσίπρα; Πώς θέλετε να πάνε τα πράγματα; Θέλετε να πάμε καλά; Να πετύχουμε; Να σωθούμε; Να βελτιωθεί η κατάσταση της κοινωνίας; Να αποκαταστήσουμε εισοδήματα και αδικίες; Θέλετε να παλέψουμε μαζί για αυτό ή θέλετε αδιέξοδο και καταστροφή και επενδύετε πολιτικά σε αυτό που υφίσταται ο ελληνικός λαός και θέλετε αν αντλήσετε μικροκομματικά οφέλη;», ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει την αλήθεια και να σταματήσει τα τερτίπια.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι θα ανέβει μαζί με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το κόμμα του εγγυάται τη σταθερότητα και καθαρότητα της εθνικής στρατηγικής.