ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Αστέρα Βουλιαγμένης έχει βάλει στο μάτι ο Σόρος

Τον Αστέρα Βουλιαγμένης έχει βάλει στο μάτι ο Σόρος

Άνθρωποι του γνωστού κερδοσκόπου έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην περιοχή για "ευκαιρίες"

Δίκτυο με ανθρώπους κλειδιά φαίνεται πως έχει στήσει στη χώρα μας ο Τζορτζ Σόρος, προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει ότι μπορεί, από το ξεπούλημα που επιχειρείται στη χώρα μας μέσω της λογικής των "ιδιωτικοποιήσεων".

Μετά τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ λοιπόν, ο αρχιερέας της διεθνούς κερδοσκοπίας στοχεύει στην εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, μέσω της εταιρίας Dolphin Capital Investors αλλά και της Zeus Capital Investors που διαχειρίζεται από τον κ. Στέφανο Ζαβό.

Την είδηση επιβεβαίωσε χθες και το διεθνές οικονομικό δίκτυο Bloomberg φωτίζοντας τις προθέσεις των συμφερόντων επιχειρηματία να επενδύσουν σε ακίνητα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Σημαντικό ρόλο στην κίνηση αυτή παίζει το δίκτυο ανθρώπων του Σόρος στην Ελλάδα, το οποίο δεν περιορίζεται σε επιχειρηματίες μόνο (Χατζηιωάννου, Παππάς, Δασκαλόπουλος, Μυτηλιναίος) αλλά και σε πολιτικές οικογένειες (βλ. Μητσοτάκη, Μπακογιάννη).

Η διαδικασία της πώλησης του Αστέρα, ενός ακινήτου που θεωρείται «βαρύ πυροβολικό» στο real estate θα ξεκινήσει άμεσα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πώληση ακόμα και μέχρι το καλοκαίρι.

Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα στον Λαιμό ανήκει με ποσοστό 85,349% στην Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ εμπλέκεται και το Δημόσιο, καθώς κατέχει λιγότερο από το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων, όπου έχει χτιστεί το ξενοδοχείο «Αφροδίτη».