Βούγιας: Πράσινο φως για μεταφορά ποδηλάτων στο Μετρό

Καλά νέα για τους ποδηλάτες. Θα μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα δίτροχα και με στο...

Καλά νέα για τους ποδηλάτες. Θα μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα δίτροχα και με στο Μετρό από την πρώτη ημέρα του Μαρτίου. Οπότε δηλαδή ξεκινά πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων μέσα στους συρμούς του Μετρό, έπειτα από πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας.

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει 4 μήνες. Στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός ανέφερε: «Το μέτρο θα διαφυλαχθεί, διαφημιστεί και προωθηθεί και από τους ίδιους τους ποδηλάτες. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό για όλους για να ενθαρρύνουμε την ποδηλατοκίνηση και να ενισχύσουμε τη ζωντάνια και τη χαρά της μετακίνησης με το μετρό. Μας ενδιαφέρουν οι συνδυασμένες μεταφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλά και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δεν θα έχει συσσωρευμένη κίνηση.»