ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ντροπή και όνειδος η συμμετοχή της κυβέρνησης στον εκβιασμό

Τσίπρας: Ντροπή και όνειδος η συμμετοχή της κυβέρνησης στον εκβιασμό

«Ντροπή και όνειδος αποτελεί για την μνημονιακή κυβέρνηση της Ελλάδας να εύχονται να μη βρεθεί λύση αλλά να παίρνουν και μέρος στους εκβιασμούς ώστε να εφαρμοστεί μια απόφαση που θα διαλύσει την κυπριακή οικονομία.

Όταν μάλιστα αυτές οι αποφάσεις αφορούν όχι οποιαδήποτε χώρα αλλά την Κύπρο. Την Κύπρο της ιδιαίτερης γεωπολιτικής σημασίας, αλλά και την Κύπρο των κοιτασμάτων, που πολλοί θα ήθελαν να βάλουν στο χέρι».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο.

«Εμείς αναρωτιόμαστε που μπορεί να φτάσει αυτή η τύφλωση. Πού μπαίνουν τα όρια», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τούτη την ώρα αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ τους κυπρίους αδέρφια μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος της στάσης μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Το δικό μας ‘εμείς’ σημαίνει ‘εμείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι που δεν παραδινόμαστε αμαχητί, που αρνούμαστε να αποδεχθούμε τα μνημόνια ως μονόδρομο’», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που διαχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη στάση των κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, που «όταν λένε ‘εμείς’ εννοούν το Eurogroup και τους δανειστές».

Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι δεν είπε «ούτε μία κουβέντα για το «όχι» των Κυπρίων», το οποίο, όπως σημείωσε, δείχνει ότι «ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης».