Γ. Παπανδρέου: "Χρέος μας να αλλάξουμε την Ελλάδα"

«Η χώρα περνά μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου...

«Η χώρα περνά μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, πως «έχουμε χρέος στο σήμερα και στο αύριο να αλλάξουμε την Ελλάδα για να μην ξανάρθουμε σε αυτή τη θέση» ενώ άσκησε κριτική σε όσους «καταστροφολογούν» και ζήτησε από τα ΜΜΕ να μην κάνουν το φόβο και την αμάθεια πολιτικό εργαλείο.

Αναφερόμενος σε όσους διαμαρτύρονται για τα σημερινά προβλήματα, σημείωσε ότι, δεν φθάνει μόνο η διαμαρτυρία για να βρεθεί λύση.

«Ζητάμε τη συμμετοχή σας στην αλλαγή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός υπερτονίζοντας την ανάγκη να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι, η χώρα θα τα καταφέρει ώστε να μην χρειάζεται δάνειες δυνάμεις, τρόικα και μνημόνια.

Η ομιλία του πρωθυπουργού περιελάμβανε εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό. Για τον φράχτη, είπε, πως ο θόρυβος, που γίνεται, είναι υπερβολικός, αφού θα έχει μήκος μόνο 12 χλμ.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι από μόνος του ο φράχτης δεν αποτελεί λύση, ενώ επισήμανε πως υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, δήλωσε ότι, θα επαναπατριστούν όσοι μετανάστες δεν έχουν τις προϋποθέσεις για να μείνουν στη χώρα μας.

Αναφέρθηκε στον «Καλλικράτη» μιλώντας για βήμα προς την αποκέντρωση πόρων και εξουσιών.