ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας:Ας περιμένουμε και θα δούμε αν υπάρχει «ναυάγιο» στο deal

Στουρνάρας:Ας περιμένουμε και θα δούμε αν υπάρχει «ναυάγιο» στο deal

«Το μοντέλο που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα είναι η εξυγίανση μέσω συγχωνεύσεων» είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην επερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στις επικρίσεις που δέχτηκε για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, ενώ επανέλαβε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι απολύτως εξασφαλισμένες.

«Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε άμεσα ένα υγιές ανακεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα» υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας. Αναφορικά με τη συμφωνία της Εθνικής με την Eurobank ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Η κυρία Γιαταγάνα αναφέρεται σε ναυάγιο του «deal» Εθνικής-Eurobank. Ας περιμένουμε λίγο για να δούμε αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Μην προτρέχετε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ύψωσε τους τόνους για τη συμφωνία Εθνικής-Eurobank και κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι γνώριζε πως δεν θα υπάρξει τελικά συμφωνία, ενώ έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη που χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «μακελάρη» της κυπριακής οικονομίας.

«Ο κ. Λαφαζάνης με αποκάλεσε μακελάρη της κυπριακής οικονομίας. Αγνόησε ότι εδώ ήρθαμε με τον κ. Προβόπουλο και απαντούσα επί τετράωρο. Μου είπε ότι εργαζόμουν για την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό είναι συκοφαντία. Επιστρέφω αυτό τον συκοφαντικό και συνάμα γελοίο χαρακτηρισμό. Απλά σας λέω ότι χαρακτηρίζονται τα επιχειρήματα σας για αμετροέπεια. Δεν έχετε πολιτικά επιχειρήματα. Βγάζετε μόνο κραυγές» υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης:Στουρνάρας και Προβόπουλος είστε υπόλογοι εθνικού εγκλήματος

Καμμένος:Ποίοι είναι αυτοί που γνώριζαν και κερδοσκόπησαν;