ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και τώρα ανασχηματισμός!

Και τώρα ανασχηματισμός!

Δυσφορία Σαμαρά για ορισμένους υπουργούς που δεν ανταποκρίνονται -

Πιέσεις Βενιζέλου για πιο ενεργό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα

Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός για την κυβέρνηση Σαμαρά, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει εντοπίσει προβλήματα σε υπουργεία και υπουργούς.

Οι καθυστερήσεις διαδέχονται η μία την άλλη ακόμα και σε υπουργεία που δεν εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις, ενώ η εικόνα στη Βουλή, με τους υπουργούς να απουσιάζουν μονίμως από τις συζητήσεις για τις επίκαιρες ερωτήσεις, έχει εξοργίσει τον Α. Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει επανειλημμένα τη δυσφορία του για τους χειρισμούς θεμάτων από ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, ενώ έχει ήδη χτυπήσει το «καμπανάκι» και σε ορισμένους υπουργούς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις του κυβερνητικού έργου.

Παράπονα φαίνεται να άκουσε και από την τρόικα για συγκεκριμένους υπουργούς στην συνάντηση που είχε στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ ενδεικτικό της δυσφορίας των δανειστών είναι και το γεγονός ότι δεν συνάντησαν κανέναν υπουργό εκτός του κ. Στουρνάρα.

«Διαπραγματευόμαστε μόνο με Στουρνάρα και Σαμαρά», είχαν ξεκαθαρίσει οι τροϊκανοί.

Το θέμα του ανασχηματισμού έχει ήδη συζητηθεί και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, πιέζει για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και πιο ενεργό ρόλο του Κινήματος σε αυτό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι έτοιμος να ανακινήσει το ζήτημα της αλλαγής προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να ενσωματώσει σ' αυτό πολιτικά στελέχη του κόμματός του που θα αναλάβουν την ευθύνη συγκεκριμένων τομέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα σκεπτικός για το αν θα έπρεπε να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση. Σε έναν ανασχηματισμό υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν ενδοκυβερνητικές εντάσεις πόσο μάλλον τώρα που στην κυβέρνηση μετέχουν τρία κόμματα.

Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί μια τέτοια ένταση αυτή την περίοδο, καθώς ήδη οι σχέσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους έχουν διαταραχθεί και ενδεχόμενη ρήξη στις σχέσεις μπορεί να έχει τεράστιο κόστος.