Γαλάζιο «σφυροκόπημα» στον Παπανδρέου

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Κυριακή στο στόχαστρο του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ...

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Κυριακή στο στόχαστρο του επικοινωνιακού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τις προσωπικές βολές στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή αλλά και τη σειρά αιτημάτων για παραιτήσεις κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης, ήρθε η ώρα του πρωθυπουργού να βρεθεί στο «μάτι» της Συγγρού, με αφορμή την αποκάλυψη περί παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009.

Ο Γιάννης Μιχελάκης ζητά ,πιεστικά, από την πρώτη στιγμή απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που γεννώνται από τις αποκαλύψεις Στρος Καν στο «canal+», ενώ ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, λακωνικότερα, αφήνει υπονοούμενα για εκείνη τη περίοδο σημειώνοντας πως «Όλοι έχουμε πια καταλάβει» τι συνέβη.

Σκληρότερη φρασεολογία, με στόχο το πρωθυπουργικό προφίλ, χρησιμοποιεί ο πολιτικός σχεδιασμός της ΝΔ, που κάνει λόγο για «απόλυτο πολιτικό αμοραλισμό» εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου, για «παραπλανητική ρητορική» και «θεατρική θλίψη».

Τα λεκτικά «χαστούκια» στον πρωθυπουργό, ακολουθούν το ένα το άλλο, με σκοπό να αποδυναμωθεί το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης, που είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Το γαλάζιο επιτελείο γνωρίζει πως και τα ίδια τα στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν φθορά της πρωθυπουργικής εικόνας και εκτιμά πως τα τελευταία στοιχεία, πρέπει να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαφαινόμενη κάμψη. Επισημαίνουν μάλιστα τη «χαώδη διάσταση μεταξύ της διακηρυγμένης πολιτικής και των…παρασκηνιακών διαβουλεύσεων» και υπενθυμίζουν πως παράλληλα, κατά το επίμαχο διάστημα, ο πρωθυπουργός μετά του Υπουργού των Οικονομικών, «αμαύρωναν την εικόνα της χώρας» με τις δηλώσεις τους περί Τιτανικού και διεφθαρμένης χώρας.

Η ΝΔ, κάνει επίσης λόγο για μείζον «πολιτικό και ηθικό θέμα» που προκύπτει από την «παντελή έλλειψη σεβασμού του πρωθυπουργού» προς τον ελληνικό λαό και ανατρέχει στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την περίοδο που προηγήθηκε της προσφυγής μας στο ΔΝΤ προκειμένου να αποδείξει την ασυνέπεια λόγων και έργων.

«Σήμερα, λοιπόν, μια κυβέρνηση που πάσχει από έλλειψη συντονισμού –όπως παραδέχεται πλέον και εις εκ των συντονιστών της, ο αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος-, από έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού, αποδεικνύεται ότι επίσης ρέπει κατ’ εξακολούθηση προς την διπλοπροσωπία και την εξαπάτηση των πολιτών» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.