ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και συσχετισμών στην ΕΕ

ΔΗΜΑΡ: Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και συσχετισμών στην ΕΕ

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η ανεργία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης».

«Εξήντα τρία χρόνια μετά τη θεμελίωσή της, που εξασφάλισαν την ειρήνη και την ευημερία των λαών της, η Ευρώπη σήμερα απειλείται από ένα διευρυνόμενο κοινωνικό χάσμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η ανεργία – ιδιαίτερα μεταξύ των νέων αλλά και των ενηλίκων μακροχρόνια ανέργων - πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστούν.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και συσχετισμών ώστε η Οικονομική και Νομισματική Ένωση να συμπληρωθεί με μια ισχυρή κοινωνική διάσταση και με εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης. Η δημοσιονομική σύγκλιση και προσαρμογή, όσο απαραίτητη και αν είναι, δεν μπορεί να πραγματοποιείται αποκλειστικά με όρους αυστηρής λιτότητας, γιατί εντείνει την κοινωνική κρίση απειλώντας τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Μόνο η βιώσιμη ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή με μείωση της ανεργίας και των ανισοτήτων, μπορούν να αποκαταστήσουν την αίγλη του ευρωπαϊκού εγχειρήματος στα μάτια των ευρωπαίων πολιτών», καταλήγει το κόμμα του Φ. Κουβέλη.