ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάγο» από τις Βρυξέλλες σε Στουρνάρα για την δόση

«Πάγο» από τις Βρυξέλλες σε Στουρνάρα για την δόση

Με κατεβασμένη την ουρά βγήκε χθες το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ερωτηθείς για την δόση που αναμένεται να λάβει το πράσινος φως η Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Στουρνάρας έμοιαζε μάλλον να... «μασάει τα λόγια του».

Έτσι σε αντίθεση με το ρεπορτάζ που διέρρεε όλες τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Οικονομικών προς τα «κυβερνητικά παπαγαλάκια» ότι δηλαδή «η Ελλάδα πάει για να πάρει διπλή δόση στο Eurogroup», χθες ο Γ. Στουρνάρας έμοιαζε να προσπαθεί να τα μαζέψει... «Ας πάρουμε πρώτα τη μία» ήταν η απάντησή του αναφερόμενος στην δόσεις του Μαΐου και Ιουνίου... Προς τι αυτή η μεταστροφή με τον κ. Στουρνάρα να ρίχνει έτσι ξαφνικά (εντός 24ώρου) τον πήχη των προσδοκιών για την δόση του Eurogroup;

Το Newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένες από τον τρόπο που η κυβέρνηση δείχνει να κινείται στο εσωτερικό της χώρας τους τελευταίους μήνες. Από τη μία πλευρά Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αντιλαμβάνονται την ανάγκη του κυβερνητικού επιτελείου να δώσει μία ένεση αισιοδοξίας στους πολίτες. Από την άλλη πλευρά όμως δείχνουν να μην τους αρέσει ο τσαμπουκάς της αυτοπεποίθησης με τον οποίον δείχνει να προχωρά η κυβέρνηση, δίνοντας της αίσθηση ότι κάποια πράγματα είναι δεδομένα, όπως χαρακτηριστικά η εκταμίευση της δόσης του Eurogroup και μάλιστα εις διπλούν! Θεωρείται στις Βρυξέλλες ότι αυτό δεν είναι μόνο άκομψο γιατί η κυβέρνηση μοιάζει να θέλει να προκαταλάβει αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν οι Ευρωπαίοι, αλλά και γιατί κοινοτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι «είναι κακό να δίνεται ...πολύ αέρας στους Έλληνες» σύμφωνα με την φράση που χρησιμοποιείται.

Γι΄ αυτόν τον λόγο και χθες το βράδυ ο Γιάννης Στουρνάρας έσπευσε άρον άρον να μαζέψει ό,τι μπορούσε με τις Βρυξέλλες να του έχουν τραβήξει το αυτί για το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν μιλούσε για «διπλή δόση», θεωρώντας την λίγο-πολύ ως δεδομένη.

Δεν έχει καταλάβει ο κ. Στουρνάρας ότι πρέπει να είναι πιο προσεχτικός στα λόγια του και πιο μετρημένος στις... «διαβεβαιώσεις» που δίνει στους πολίτες; Ας διδαχθεί τουλάχιστον λίγο από τον προκάτοχό του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρήκε μπροστά του τα μεγάλα λόγια που συνήθιζε να λέει όσο ήταν Υπουργός...