ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηλιός: Θα καταργήσουμε τα χαράτσια

Μηλιός: Θα καταργήσουμε τα χαράτσια

Στις πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις εκλεγεί κυβέρνηση αναφέρθηκε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Γιάννης Μηλιός.

«Χαράτσια. Θα τα καταργήσουμε. Τα έσοδα θα τα αυξήσουμε παρότι θα ελαφρύνουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Λέμε ότι θα πρέπει να αλλάξει η σχέση των άμεσων και των έμμεσων φόρων. Να μειωθεί ο φόρος στην εστίαση και στα είδη πρώτης ανάγκης. Να αυξηθεί ο φόρος στο επίπεδο του μέσου ευρωπαϊκού όρου για τις ανώνυμες εταιρείες, τα νομικά πρόσωπα, και το μεγάλο πλούτο. Λέμε να ξαναφτιαχτούν οι υπηρεσίες ελέγχου έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καταπολέμηση της εμπορίας πετρελαίου, που η κυβέρνηση σκοπίμως συνεχίζει να την αφήνει να οργιάζει και η φοροδιαφυγή. Ένα δίκαιο επομένως φορολογικό σύστημα το οποίο θα βασίζεται στο φόρο εισοδήματος πάνω από όλα», είπε ο κ. Μηλιός στην πρωινή εκπομπή του Antenna.

«Αυτό για το οποίο προσπαθούν να μας πούνε ότι δημιουργούμε σύγχυση είναι το εξής: λέμε να αντικαταστήσουμε τον οποιονδήποτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας με φόρο ακίνητης περιουσίας και οι καταθέσεις δεν θα φορολογούνται μέχρι 12.000 ευρώ», σημείωσε.