ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρέμουν την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη

Τρέμουν την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη

Έρχεται επικοινωνιακή καταιγίδα από τις Βρυξέλλες προκειμένου να αλλάξει τη γνώμη των πολιτών

Έχουν αντιληφθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πως η εικόνα της στα μάτια των πολιτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα να ετοιμάζουν μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την αλλαγή του κλίματος.

Η καμπάνια θα στηρίζεται πάνω σε δύο πυλώνες. Ο ένας θα αφορά την κατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου και ο δεύτερος τις σχέσεις τους με τη Γερμανία και τις Βρυξέλλες. Παράλληλα, προετοιμάζεται ένα μεγάλο επικοινωνιακό φάσμα δράσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου πρόκειται να αναληφθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να προσλάβουν ανέργους.

Οι κινήσεις αυτές των Ευρωπαίων ηγετών, έρχονται έπειτα από την ανάλυση και των τελευταίων στοιχείων του Ευρωβαρόμετρου, με βάση τα οποία η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών στις ευρωεκλογές του 2014 είναι πολύ πιθανή και σε τέτοιο βαθμό που ανησυχεί τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που πάντως σχολιάζεται έντονα, είναι πως η απογοήτευση των πολιτών για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της κρίσης αλλά και της σκληρότητας που επιβάλλει η Γερμανία, δεν αλλάζει με επικοινωνιακή διαχείριση. Ουσία χρειάζεται.