Τσουκάτος: "Ο Σημίτης ήταν φοβικό άτομο"

Για τον Σημίτη και τα κομματικά ταμεία μιλάει ο "στρατηγός"...

Πικραμένος εμφανίζεται ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος σε συνέντευξή του στον Γιώργο Τράγκα και το περιοδικό Crash αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στη Realnews.

Ο κ. Τσουκάτος αναφέρει πως, «τα περισσότερα λεφτά στα κόμματα ήταν από ημεδαπούς μεγαλοτραπεζίτες ή επιχειρηματίες. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε μια επιτροπή που μοίραζε διευθύνσεις και αναμενόμενες εισπράξεις. Ο Σημίτης είχε τοποτηρητή τον κολλητό του φίλο, τον Σουμάκη. Ο Σημίτης δεν έπαιρνε μέρος. Ήξερε ότι με αυτά ασχολείται η επιτροπή».

Τον Μιχάλη Χριστοφοράκο λέει ότι, τον συνάντησε τρεις φορές στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει: «αν ψάξουν μέχρι το 98 τις φορολογικές δηλώσεις της Siemens θα βρουν με λεπτομέρειες το 2% που πήγαινε στα μεγάλα κόμματα ως έξοδα δημοσίων σχέσεων».

Αναφέρεται ονομαστικά στον Γιώργο Παπακανωσταντίνου λέγοντας ότι, έλεγε ψέματα ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι, δεν μπήκαν γερμανικά μάρκα στα κομματικά ταμεία.

Με τον Κώστα Σημίτη είναι βαθιά δυσαρεστημένος και περιγράφει μια τυχαία συνάντηση μαζί του στο Πάρκο Ελευθερίας. «Καλησπέρα σας» του είπε τυπικά ο πρώην πρωθυπουργός και προσπέρασε. «Ο Σημίτης-λέει ο Θ. Τσουκάτος-ήταν ένα φοβικό άτομο, έμοιαζε με στρουθοκάμηλο, κρυβόταν στην άμμο, επηρεαζόταν πολύ από βαρόνους και καναλάρχες».