ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ: Έλληνες μη χαλαρώνετε!

Λαγκάρντ: Έλληνες μη χαλαρώνετε!

Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις, αφήνει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Αισιόδοξη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία ενός success story εμφανίστηκε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, τονίζοντας πάντως ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη όσον αφορά την είσπραξη φόρων, την ανεξαρτησία της φορολογικής διοίκησης και τη μεταρρύθμιση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών.

Η κ. Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στο ζήτημα της συλλογής των φόρων και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών καθώς όπως ανέφερε μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με προσέλκυση επενδύσεων.

«Το πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή είναι λίγο-πολύ στη σωστή τροχιά», δήλωσε στη ΝΕΤ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

«Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες και οι περικοπές στους μισθούς», τόνισε η κ. Λαγκάρντ υποδεικνύοντας την ανάγκη για «μεγαλύτερη ενέργεια» στην εφαρμογή και την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων αυτών που όπως είπε θα φέρουν μεγαλύτερο όφελος στην ελληνική οικονομία.

Αν και είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν είναι ασήμαντο θέμα τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί λανθασμένο μήνυμα χαλάρωσης στη συλλογή των φόρων και στην αναδιοργάνωση του εισπρακτικού μηχανισμού.

Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο και τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, υποστήριξε ότι είναι δίκαιο να δοθεί δουλειά στους ανθρώπους που έχουν προσόντα και είναι άνεργοι, σε αντίθεση με όσους είναι κοπανατζήδες και δεν αποδίδουν.

Σε ότι αφορά τη μείωση του χρέους επανέλαβε ότι εφόσον εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις-κάτι που γίνεται τώρα- και η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα ισχύουν οι Ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για βοήθεια αν και όπως είπε δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος.