ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς και Καραμανλής στο προσυνέδριο της Ν.Δ.

Σαμαράς και Καραμανλής στο προσυνέδριο της Ν.Δ.

Θα πλημμυρίσει αύριο η Θεσσαλονίκη από στελέχη που πηγαίνουν για παρακολουθήσουν το προσυνέδριο

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά θα παρακολουθήσει ο κ. Κώστας Καραμανλής, αύριο στις 11 το πρωί. Έτσι θα κορυφωθούν οι εργασίες του τριήμερου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που τελείται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει μια πρώτη αίσθηση για όσα θέλει να προωθήσει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικοί παρατηρητές σχολίαζαν μάλιστα ότι η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή δίνει ιδιαίτερη σημασία αφού αποτελεί τον μόνο και αδιαμφισβήτητο παράγοντα συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται να γίνουν εκτενείς αναφορές στις προσπάθειες που γίνονται για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αναφορά στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην Τουρκία και στη Συρία. Μετά τον πρωθυπουργό, υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη θα δώσουν ομιλίες σχετικώς με την Ασφάλεια.

Τι έγινε σήμερα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις κλιμακίων της Ν.Δ. με εκπροσώπους φορέων από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες καταγράφονται τα προβλήματα της περιοχής και συζητούνται λύσεις.

Στελέχη των κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ. εκτιμούν ότι αύριο αναμένεται να παρατηρηθεί συνωστισμός στις συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» αφού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραβρεθούν περίπου 800 στελέχη και μέλη της Ν.Δ. γεγονός στο οποίο έχει συντελέσει κατά πολύ και η παρουσία του κ. Καραμανλή.

Διαβάστε ακόμα: